• CMVG
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Windows XP deadline nadert voor geldautomaten

Posted by admin oktober - 17 - 2014 Reacties uitgeschakeld voor Windows XP deadline nadert voor geldautomaten

detailMicrosoft mag de ondersteuning van Windows XP dan op 8 april van dit jaar stoppen, in het geval van grote virusuitbraken kan het tot 14 juli 2015 op afstand bij XP-gebruikers ingrijpen om malware te verwijderen. Windows XP beschikt namelijk over de Malicious Software Removal Tool (MSRT).

De MSRT is een ingebouwde tool die elke maand tijdens patchdinsdag automatisch met nieuwe definities wordt bijgewerkt om malware te verwijderen die een bedreiging voor Windowsgebruikers vormt of zeer actief is. Bronnen laten tegenover Computerworld weten dat Microsoft de MSRT op Windows XP tot 14 juli 2015 met updates via Windows Update kan blijven ondersteunen. Hierdoor kan Microsoft in het geval van grote virusuitbraken op het niet meer ondersteunde platform toch ingrijpen.

Malware

Via de MSRT, die onafhankelijk van eventueel geïnstalleerde virusscanners werkt, heeft Microsoft in het verleden van miljoenen besmette Windowscomputers malware verwijderd. Veel experts vrezen dat Windows XP straks een malwaremagneet zal worden als Microsoft geen beveiligingsupdates meer uitbrengt, waardoor gebruikers extra risico op infecties lopen.

Om gebruikers tijdens de migratie naar een nieuwer besturingssysteem te beschermen liet de softwaregigant eerder al weten dat het de gratis virusscanner Security Essentials tot juli 2015 van updates zal blijven voorzien. De virusscanner wordt echter vanaf 8 april van dit jaar niet meer door Microsoft aan XP-gebruikers aangeboden. Die kunnen echter nog wel andere virusscanners vinden, aangezien de meeste fabrikanten XP zeker nog twee jaar blijven ondersteunen.

 

 

Bronvermelding: https://www.security.nl/

Security

Comments are closed.