• CMVG
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Valse e-mail Bol.com verspreidt ransomware

Posted by admin november - 22 - 2014 Reacties uitgeschakeld voor Valse e-mail Bol.com verspreidt ransomware

detailVandaag is er een valse e-mail onder Nederlandse internetgebruikers verspreid die zogenaamd van Bol.com afkomstig leek, maar in werkelijkheid ransomware bevatte, zo heeft Bol.com laten weten. De e-mail ging over een vermeende bestelling bij de webwinkel. Ontvangers van het bericht zouden meer informatie in de meegestuurde zip-bijlage kunnen vinden.

De bijlage bevat ransomware die bestanden op de computer versleutelt, zo blijkt uit berichtgeving door XGN.nl en het ANP. Verschillende mensen die de e-mail ontvingen openden die ook en raakten zo besmet. De e-mails werden verstuurd vanaf het adres klantenservice@bol.com. “Wij sturen nooit mails vanuit dat adres, mensen kunnen het daaraan herkennen. Bovendien is de bijlage een zip-bestand. Zulke bestanden versturen wij nooit”, aldus een woordvoerster.

 

 

Bronvermelding: https://www.security.nl/

Security

Comments are closed.