• CMVG
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Ransomware laat slachtoffers door fout bestanden terughalen

Posted by admin april - 21 - 2015 Reacties uitgeschakeld voor Ransomware laat slachtoffers door fout bestanden terughalen

Een nieuwe ransomware-variant die eind januari voor het eerst verscheen en de afgelopen maand steeds actiever werd blijkt een fout te maken waardoor slachtoffers zonder te betalen hun bestanden kunnen terughalen. Het gaat om de Threat Finder-ransomware, die zich verspreidt via kwetsbaarheden in Java, Adobe Flash Player en Microsoft Silverlight die niet door internetgebruikers zijn gepatcht.

Zodra de ransomware actief is versleutelt die allerlei bestanden en vraagt hier 1,25 bitcoins voor, wat met de huidige wisselkoers 259 euro is. Een onderzoeker van ontdekte dat de ransomware de Shadow Volume Copies niet van de computer verwijdert, waardoor het mogelijk is om de bestanden via de Previous options van Windows kan herstellen, of via een als Explorer.

Comments are closed.