• CMVG
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Microsoft maakt Windows 10 “aanbevolen update”

Posted by admin februari - 2 - 2016 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft maakt Windows 10 “aanbevolen update”

Microsoft is begonnen om op computers met Windows 7 en Windows 8.1 de upgrade naar Windows 10 als “aanbevolen update” aan te bieden. Dat meldt ZDNet. De softwaregigant had vorig jaar al aangekondigd dat het Windows 10 als een aanbevolen update zou gaan aanbieden.

Afhankelijk van de Windows Update-instelling kan dit ervoor zorgen dat het upgradesproces automatisch plaatsvindt. In dit geval hebben gebruikers aangegeven dat ze aanbevolen updates op dezelfde manier als belangrijke updates willen ontvangen. Voordat het besturingssysteem daadwerkelijk wordt vervangen krijgen gebruikers echter de keuze of ze hiermee willen doorgaan of niet

Een woordvoerder laat tegenover Windowsvolger Mary Jo Foley weten dat de uitrol via de aanbevolen update gefaseerd zal plaatsvinden. Na de installatie van Windows 10 hebben gebruikers 31 dagen de mogelijkheid om de upgrade ongedaan te maken en het oude besturingssysteem terug te laten plaatsen. In Nederland heeft Windows 10 een marktaandeel van 26,2% veroverd, aldus cijfers van StatCounter. Daarmee loopt het snel in op Windows 7, dat met 35,5% nog altijd het populairste besturingssysteem hier is.

 

Bron:

Security

Comments are closed.