• CMVG
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Waarom een back-up!

Posted by admin juli - 1 - 2016 Reacties uitgeschakeld voor Waarom een back-up!

images

Met een back-up voorkomt u dat belangrijke gegevens verloren gaan.

 

Wat is het nut van een back-up?
Een back-up is een reservekopie van de bestanden die u kunt gebruiken in het geval er iets mis gaat. Het kan tenslotte voorkomen dat bestanden per ongeluk worden gewist, beschadigd raken of dat de computer crasht of besmet raakt met een virus of ransomware.

De schade die dit veroorzaakt is afhankelijk van de vraag hoe digitaal uw bedrijfsvoering is. Maar u kunt de schade beperken door back-ups te maken, omdat verloren informatie  weer teruggehaald kan worden.

Test uw back-up
Maar nog veel belangrijker dan het maken van een back-up is het testen van de back-up. Daarom test regelmatig of u ook werkelijk bestanden of een volledig computer system kan terugzetten. Zodat u zeker weet dat als de nood aan de man is uw restore gaat werken en dat u ook de procedure heeft geoefend.

Comments are closed.