• CMVG
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Privacybrowser Brave

Posted by admin juni - 29 - 2018 Reacties uitgeschakeld voor Privacybrowser Brave

Nieuwe versie

Brave de Privacy browser heeft in de nieuwe versie de privétabs uitgebracht met Tor-integratie. Dit biedt extra privacybescherming voor de gebruiker. De normale browsers hebben een privé tab en bij gebruik van deze geen browsegeschiedenis of cookies op en deze gegevens worden bij het sluiten van de browser verwijderd. De internetprovider en de zoekmachine kunnen echter nog steeds zien welke websites er worden bezocht en verzamelen deze gegevens.

Privacy

De privétabs met Tor-integratie laten het internetverkeer via het Tor-netwerk lopen. Hierdoor wordt het IP-adres van de gebruiker afgeschermd en kan er niet worden meegekeken. Ook biedt het gebruik van Tor extra bescherming tegen tracking. Daarnaast blokkeert brave standaard al advertenties, trackers en cryptominers. De privétabs met Tor zijn direct vanuit de browser te selecteren.

Zoekmachine

Standaard maken de privétabs gebruik van DuckDuckGo (https://duckduckgo.com/) als zoekmachine, maar dit kan worden aangepast. DuckDuckGo verzamelt en deelt geen persoonlijke gegevens van gebruikers. Ze verwelkomen anoniem gebruik zonder de zoekervaring te beperken, in tegenstelling tot Google dat anonieme gebruik beperkt en het zoeken minder soepel maakt”, volgens Brave. Om het Tor-netwerk te ondersteunen heeft Brave extra Tor-servers ingezet om zo de bandbreedte van het netwerk te vergroten.

Comments are closed.