• CMVG
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Is je router, professioneel genoeg?

Posted by admin juli - 13 - 2018 Reacties uitgeschakeld voor Is je router, professioneel genoeg?

Een belangrijk onderdeel in jouw netwerk is de router. Een soort poortwachter die al het verkeer regelt en controleert wat er tussen jouw netwerk en het internet gebeurd. De Router bepaalt welk verkeer erdoor mag en welk verkeer er niet voorbijkomt. Zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten.

Bijna alle providers geven een draadloze router als je bij hen een abonnement neemt. Deze routers zijn natuurlijk niet de paradepaardjes van de stal. Heb jij veel last van een trage internetverbinding dan ben je misschien toe aan een nieuwe router, die wat meer verkeer aankan en je netwerk goed kan beveiligen.

Verkeer van binnen naar buiten:

De firewall in de router zorgt ervoor dat verkeer dat via het internet aanklopt bij je router wordt gecontroleerd en alleen wordt doorgelaten als het voor je netwerk is bedoeld.

Verkeer van binnen naar buiten:

De router controleert of het verkeer dat het internet op wil, en laat dit alleen toe als het is toegestaan. Ook kan de router controleren of het verkeer van een bepaalde computer af komt. Het voordeel hiervan is dat je op bepaalde momenten verkeer van een computer kan weigeren of in kan perken. Als voorbeeld: iemand op je netwerk is een vervend downloader en online spelletjes speler. Via de router kan jij bepalen hoeveel bandbreedte de computer mag gebruiken voor het downloaden of het zelfs helemaal stilleggen. Hiermee voorkom je dat de andere gebruikers gaan klagen omdat er voor hun geen bandbreedte meer over is. Ook het spelen van online spelletjes kan worden stopgezet of alleen op bepaalde tijdstippen worden toegestaan.

Wil jij een goed netwerk thuis investeer dan in een goede router. Advies nodig bel CMVG (Makes Computers easy!). www.cmvg.nl

Comments are closed.