• CMVG
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Helpdesk Microsoft blijkt computer crimineel

Posted by admin augustus - 2 - 2018 Reacties uitgeschakeld voor Helpdesk Microsoft blijkt computer crimineel

Een computergebruiker belde CMVG met de melding dat zijn computer niet meer werkte nadat hij door de Microsoft helpdesk was geholpen.

Toen hij deze ochtend zijn computer opstarte en verbinding maakte met het internet, werd hem verzocht eerst een nummer te bellen voor hij verder kon gaan. Nadat hij het nummer had gebeld kreeg hij een Engelssprekend iemand met een accent aan de lijn. Hij zou van het officiële Microsoft helpdesk team zijn. Maar later bleek dat het een computer crimineel zijn die erop uit was de computer te vernielen en geld los te peuteren.

Deze persoon wist hem te vertellen dat de licentie van zijn Windows 10 versie niet juist was en zijn computer liep gevaar want er stond een virus op zijn pc. Tegen betaling kon de crimineel de Windows 10 licentie regelen en het virus verwijderen. In goed vertrouwen gaf hij de persoon toegang tot zijn computer zodat de crimineel zijn gang kon gaan. Toen de crimineel naar 45 minuten rommelen op de computer om de bankgegevens begon te vragen kreeg het slachtoffer argwaan en besloot te stoppen. Helaas was het toen al te laat. De computer werkte niet meer en al zijn gegevens waren schijnbaar verloren. De crimineel had ook software achter gelaten die hem de toegang tot de computer ten aller tijden kon verschaffen.

Uiteindelijk heeft CMVG het probleem voor hem opgelost en zijn gegeven veiliggesteld. Maar het had ook anders af kunnen lopen. Let dus op. Trap er niet in. Geef nooit iemand toegang tot uw computer ook als ze zeggen dat ze van Microsoft zijn. Twijfel je: Bel CMVG, cmvg.nl 06 53769491

Comments are closed.